Zwerfvuilactie dit najaar op 1 oktober a.s.

zwerfvuil-770x400


De halfjaarlijkse zwerfvuilactie in Ugchelen zal niet zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van september plaatsvinden, maar op de eerste zaterdag in oktober, dus op 1 oktober a.s.

 

De actie is een week verschoven om de voorbereidingen voor de Theaterstraat 2016 niet in de weg te zitten. Ook speelde mee dat bij een inspectie van de straten in Ugchelen bleek dat er weliswaar zwerfvuil ligt, maar lang zo veel niet als bij voorgaande acties.

Het werk dat de adoptanten van het zwerfvuil verrichten is blijkbaar zo effectief, dat we met de “harde kern” van de halfjaarlijkse actie toe kunnen om Ugchelen voor het winterseizoen er weer prima uit te laten zien. We doen dit keer daarom ook geen oproep om extra zwerfvuilverzamelaars voor 1 oktober te mobiliseren. Een groot compliment aan de groep adoptanten is dan ook zeker hier op z’n plaats.

Op onderstaand kaartje kunt u zien waar de adoptanten al actief zijn. Kijk hier voor de online weergave

Is uw straat nog niet ingekleurd en wilt u ook een bijdrage leveren aan een schoon en opgeruimd Ugchelen? Meldt u zich dan aan op info@dorpsraadugchelen.nl, of kom even langs bij het Dorpsmeldpunt iedere dinsdagavond van 19.00 tot 19.30 uur in Ugchelens Belang. Materiaal om het zwerfvuil op de ruimen zoals een grijper en plastic zakken, krijgt u via ons van de gemeente. Bovendien krijgt u ook nog een financiële vergoeding voor de extra keren dat u de grijze container moet laten legen.

Het zou mooi zijn als we heel Ugchelen kunnen voorzien van adoptanten voor het zwerfvuil. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat de halfjaarlijkse zwerfvuilacties overbodig worden, omdat ons mooie Ugchelen eigenlijk het hele jaar door al schoon is.