Noaberschap bij de Soos

noaberschap-logo-770x400

“Bingo”, werd er regelmatig geroepen op de gezellige paasbingo van de Soos in Ugchelens Belang op woensdag 23 maart.

Maar allereerst mocht ik iets komen vertellen over het project Noaberschap, een initiatief vanuit de Dorpsraad. Het bleek ook hier weer goed om het project nog eens onder de aandacht te brengen, omdat nog niet iedereen op de hoogte bleek van wat we voor elkaar kunnen betekenen in ons mooie dorp.

Veel vrijwilligers hebben zich inmiddels gemeld en velen zijn ook al actief ingezet om anderen te helpen bij bijv. het doen van boodschappen, vervoer naar een dokter, de tuin opruimen of gewoon gezellig een kopje koffie te komen drinken.
“Een heel mooi initiatief”, zei een mevrouw bij de Soos, “maar ik heb niemand nodig”.
Gelukkig is dat voor veel ouderen zo, maar de persoonlijke situatie kan onverhoopt zo maar veranderen. En wat is het dan fijn als anderen het net iets gemakkelijker voor je kunnen maken.

Verder is het belangrijk te vermelden dat dit project niet alleen voor ouderen is bedoeld. Ook voor jongere dorpsbewoners kunnen de vrijwilligers ingezet worden, bijv. bij het ontlasten van mantelzorgers, vervoer enz. We willen nadrukkelijk aangeven: schroom niet om te bellen of te mailen, hoe moeilijk het soms ook is om over die drempel heen te stappen.

Anderen doen graag iets voor u!

Soos-2663-DR

Contactpersoon Dorpsraad
Wineke Blom-Jager
Tel.: 055 5418635 / 06 41816541
Mail: wineke.jager@gmail.com