Brandweerwedstrijden op 26 september

Zaterdag 26 september strijden de brandweerkorpsen uit cluster Epe-Voorst-Apeldoorn om de eer tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps de wedstrijd, dit jaar is dat de Logistieke Eenheid. Ook dit jaar horen de deelnemende korpsen op de dag zelf waar precies de wedstrijdlocatie is. De wedstrijden zijn voor het publiek zeer interessant en iedereen is dan ook van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen.
De korpsen trainen deze dag een zo realistisch mogelijk scenario. Dit scenario heeft te maken met een van de risico’s zoals die zijn benoemd in het clusterrisicoprofiel voor deze regio. Tijdens de wedstrijd kunnen alle kerntaken (Brand, Technische hulpverlening, Ongeval gevaarlijke stoffen en Waterongeval) aan bod komen. De wedstrijd begint om 8.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
Om ervoor te zorgen dat de korpsen zich niet al te veel kunnen voorbereiden (het is immers een wedstrijd) wordt de exacte locatie in Apeldoorn-Noord nog even geheim gehouden.

Geïnteresseerden die op 26 september een kijkje willen nemen kunnen zich melden bij Finstral BV aan de Tweelingenlaan 68 in Apeldoorn. Hier krijgt men informatie waar precies in Apeldoorn-Noord de korpsen de strijd aan gaan.

Geef een reactie

*

vijftien − 10 =