19 juni 2015: voortgang Eendrachtspreng

Deze week is aannemer gestart met de eerste (zichtbare) werkzaamheden.

  • Zo is begonnen met het verwijderen van wat beplanting, bosplantsoen, is de keet geplaatst en zijn bouwhekken neergezet.
  • Op het terrein is divers afval verwijderd. Vuilniszakken met huisvuil, sloopafval en dat soort zaken zijn opgeruimd.
  • Tevens zijn de voorbereidingen voor het omleggen van een bronwaterleiding met Owens Corning en AFP afgestemd. Op 18 juni is hiervoor een gestuurde boring onder de bestaande beekloop gemaakt en is begonnen met het graven van een sleuf.
  • In de loop van volgende week is het de bedoeling dat de aannemer start met de eerste (graaf)werkzaamheden op de kop van de Laan van Westenenk met de Ugcheseweg. Op het einde van de nieuwe beek komt een gemetselde duikermuur.
  • Aardig is het om een kijkje te nemen op de website www.ugchelen.org/eendrachtspreng waar Gert Woutersen een prachtige fotoserie heeft geplaatst: vroeger en nu. Ook vroeger moesten bomen nog groot worden……

Tot slot graag nog even uw aandacht voor het volgende:

Om het bouwterrein staan bouwhekken. Hondenbezitters maken die hekken (des ochtends) open om honden uit te laten. De hekken blijven open staan; eenieder kan het werkterrein op. Van de aannemer is vernomen dat er ook kinderen spelen en dat is niet veilig met al het materieel en werk. Hierbij de oproep om tijdens de bouwperiode tot december a.s. het terrein niet op te komen.

Over de naamgeving

Nu nog, in de Ugchelse volksmond, het “Bosje van Norel”, maar straks……. De oproep van de dorpsraad aan de inwoners van Ugchelen om een naam te bedenken voor “onze” nieuwe bos- en parkstrook heeft 14 reacties opgeleverd, met ongeveer 32 naamsuggesties.

De commissie Water van de dorpsraad heeft 3 namen uitgekozen die via het bestuur aan de gemeente zullen worden voorgedragen. Want het is de gemeente die straks dit gebied officieel van een naam moet voorzien (en daar moet natuurlijk serieus over worden nagedacht).

Met enig ceremonieel vertoon hopen wij straks ter plekke denaam te mogen onthullen.

Geef een reactie

*

20 − 11 =