Whatsapp-groepen in Ugchelen

Deze keer nieuws over de Whatsapp-groepen in Ugchelen. Een Whatsapp-groep is een burgerinitiatief waarbij er een groep mensen uit een buurt lid is van een Whatsapp-groep. Bij verdachte situaties wordt de politie gebeld en wordt de verdachte situatie in de groep ‘gegooid’. De mensen uit de groep houden de verdachte in de gaten en spreken hem/haar eventueel aan. De bedoeling is om de verdachte situatie te doen stoppen en te voorkomen dat er strafbare feiten worden gepleegd. De politie rijdt ondertussen aan en zal als de verdachte nog in de buurt is controleren en bij strafbare feiten aanhouden of een verbaal geven.

Onlangs hebben Harry Jansen, een van de buurtvertegenwoordigers, ondergetekende en 13 enthousiaste en betrokken inwoners bij elkaar gezeten en ervaringen uitgewisseld. Er zijn nu 10 Whatsapp-groepen, al dan niet in oprichting. Deze bewoners gaan op hun eigen wijze hun buurt rond om leden voor de Whatsapp-groep te werven.

Ugchelen is in ca 17 buurten verdeeld. Er missen dus nog zo’n 7 personen die in hun buurt een Whatsapp-groep kunnen opzetten. We hebben het globaal dan over de volgende buurten: Keienbergweg eo, Ugchelsegrensweg en zijstaten, centrum, Klingelbeek Vosbergen en Bazemolenweg, Zr Meyboomlaan eo, Doddendaal eo, Marten Orgeslaan eo.

Mochten inwoners uit de bovengenoemde buurten zich geroepen voelen om ook een Whatsapp-groep op te richten (dat hoeft niet alleen) neem dan contact op met Harry Jansen, harry7339@live.nl of met petra.van.doorn@politie.nl. Omdat het een burgerinitiatief is, is de politie ondersteunend. Wij zorgen er dan voor dat u een handleiding en spelregels krijgt, hoe een groep op te zetten. Ook kunnen we aangeven hoe groot de buurt ongeveer is.

Bent u geïnteresseerd een wilt u een bijdrage leveren aan een nog veiliger Ugchelen, geef u dan op, zodat we heel Ugchelen Whatsapp-dekkend kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Petra van Doorn
Petra.van.doorn@politie.nl
Twitter: polhurk

Geef een reactie

*

drie × drie =