Ugchelen doet het samen! Schoon!

Wim Mulder, Stadsdeelbeheerder Zuid West van de Gemeente Apeldoorn was gisterenavond bij de Dorpsraad in Ugchelen. Daar waren 20 vrijwilligers verzameld die een stukje Ugchelen hebben geadopteerd om het schoon te maken en te houden. Hij was blij met het enthousiasme van deze mensen. Deze mensen willen allemaal een stukje openbare ruimte schoonhouden in hun directe woonomgeving. De Gemeente heeft ze voorzien van zakken, knijpers en een hesje.

Discussiepunt was hoe we het afval moeten gaan ophalen. De troep moet immers toch echt weg. De Dorpsraad heeft ons het voorstel gedaan om 1 grijze containerleging voor deze mensen te betalen/vergoeden.

Dit betekent dat de Gemeente € 7,50 op tafel legt. De Dorpsraad heeft toen gezegd om daar nog € 2,50 aan toe te voegen. Alle deelnemers waren blij met de waardering van dit voorstel.

Aansluitend liet de Dorpsraad zien de zaken goed voorbereid te hebben. Van onze collega Esther Hoogendoorn hebben zij 20 bidons gekregen met de tekst Apeldoorn Rein. Hierin hadden zij een briefje van €10,- gedaan en deze werden meteen aan de deelnemers uitgedeeld. Duidelijk was dat iedereen dat zeer waardeerde. Boter bij de vis en een goede motivatie.

Over een half jaar gaan we kijken hoe het gewerkt heeft.

Aardig om te melden dat ook deze mensen al veel aan afvalscheiding doen. Dit kan niet voor alles maar plastic wordt nagenoeg altijd gescheiden. Opmerkelijk was ook dat voor veel mensen de motivatie zit in het voorbeeld stellen. Zij hopen dat andere mensen dan ook snappen dat je een schone omgeving met elkaar doet en dat schoon en netjes ook voorkomt dat er meer rommel wordt weggegooid.

Voor ons als Gemeente krijgen we dankzij deze mensen een schonere omgeving. Al met al een prachtig initiatief.

Op de foto: Arie van Diemen, bestuurslid van de Dorpsraad Ugchelen en een van de vrijwilligers Ilmie.

Adoptie aanpak

 

Geef een reactie

*

11 − drie =