Twee zwerfvuilacties, beide een succes

Zwerfvuilactie 28 maart 2015Er waren zo’n 30 deelnemers bij de zwerfvuil actie van “Ugchelen doet het samen” op 28 maart. Het weer was hen gunstig gezind, pas toen al het vuil was verzameld begon het te regenen. Bij de deelnemers waren ook bewoners van Caesarea en jongeren van Stimenz. Na de koffie en instructies van Jan Visser bij Back in Town vertrok iedereen naar de uitvalswegen van Ugchelen. Er zijn weer bijzondere vondsten gedaan zoals portemonnees met pasjes en al, een helaas lege geldkist, maar ook restanten van een wietkwekerij. In totaal werden zo’n 50 zakken vuil verwijderd en daarnaast 30 zakken met blikjes en plastic flessen die door Tomra systems worden gerecycled. Na de werkzaamheden genoten de deelnemers voldaan van soep en broodjes.
Deze actie richt zich op de wegen rondom het dorp.

De tweede actie, de adoptie, doet dat op de straten in Ugchelen zelf.
Op de oproep voor het adopteren van een straat of straatdeel is al door 15 personen gereageerd. Zij zullen daar geregeld zwerfvuil verwijderen, dat vervolgens door de Gemeente wordt afgevoerd. Op een digitale kaart op onze website is te zien welke straat, of delen ervan, dat zijn.

Wilt u meedoen meldt dat dan aan de Dorpsraad via info@dorpsraadugchelen.nl of via het dorpsmeldpunt.

Geef een reactie

*

5 × vier =