Feestelijke opening wandeling langs de Schoolbeek naar de Veldekster

Op vrijdag 10 april heeft de feestelijke opening plaatsgevonden van het nieuwe Ommetje (wandeling) in Ugchelen die start en eindigt bij de Beektuin (tegenover het IJskaffee) en die ons langs de Schoolbeek en over de Veldekster leidt.

Bij de opening van de route waren leden van de Commissie Groen, Commissie Water, de Beektuinvrijwilligers en bestuursleden van de Dorpsraad aanwezig.

Ook diverse betrokkenen vanuit de gemeente Apeldoorn, het IVN, Wandelnet en Apeldoorn te Voet toonden hun belangstelling.

Johan Belonje en Marc van Scherpenzeel zijn beide lid van de Commissie Groen. Zij komen op voor het belang en behoud van groen en bomen in Ugchelen.

Samen met het IVN hebben zij een Ommetje samengesteld langs de Schoolbeek en over de Veldekster waarin er langs 8 gemarkeerde locaties wordt gelopen. Deze route bevat cultuurhistorische elementen, gecombineerd met kennis over de beek, de ecologie en de bomen.

De route geeft een goed beeld hoe mooi de natuur hier is ontwikkeld en hoeveel waardevolle bomen, flora en fauna en cultuurhistorische waarden ons dorp bezit.

De route wordt aangegeven door middel van palen met pijlen voor de looprichting en nummers die verwijzen naar de gemarkeerde locaties.

Bij het IJskaffee kunt u de route met de beschrijving krijgen. Deze informatie is ook te vinden op de website van de dorpsraad en van het IVN. Ook is het mogelijk om d.m.v. de QR code die op het informatiebord staat de route met beschrijving direct op uw smartphone of tablet te krijgen.

Onthulling Informatiebord Ommetje SchoolbeekInfobord OmmetjeHarry Vos, voorzitter Dorpsraad, onthulde het informatiebord als openingsactiviteit waarna de wandeling van zo’n 45 minuten werd ingezet. Onderweg werd aandacht besteed aan de gemarkeerde locaties. We kijken terug op een leuke bijeenkomst en we hopen dat er veel gebruik van het Ommetje zal worden gemaakt.

 

Meer foto’s op de website van Ugchelen.NU!

Geef een reactie

*

een × een =