Aanpak aanpassing Ugchelseweg

Binnenkort wordt het asfalt van de Ugchelseweg, Laan van Westenenk, Hattemseweg en Hattemsebeek vervangen. Ook wordt op de Ugchelseweg een route gerealiseerd waar men snel, comfortabel en veilig kan fietsen, het wordt daarmee een 30km-zone.
Martin Staal, de projectleider bij de gemeente voor de werkzaamheden heeft ons laten weten hoe dit project wordt aangepakt:

In de stukken die naar de aannemers zijn verzonden (bestekken) staan eisen wat betreft de planning. Dat gaat bijvoorbeeld over de periodes van uitvoering, welk wegvak tegelijkertijd met een ander wegvak in uitvoering mag zijn etc.
Voor Ugchelen hebben wij twee grote eisen gesteld aan de aannemers:
1. Het deel Ugchelseweg tussen de Laan van Westenenk en de Derk Kamphuisweg mag niet voor 15 mei in uitvoering zijn (ivm evenementen).
2. De gehele Ugchelseweg dient geheel gereed te zijn uiterlijk 14 augustus vanwege de zomerfeesten.
We hebben ook gevraagd aan de aannemers hoe zij denken de bereikbaarheid van de Ugchelse ondernemers vorm te geven.

Op deze aspecten en uiteraard ook op inhoudelijke details worden offertes beoordeeld.
De keuze is voor dit project gevallen op de aannemer Van Gelder BV.
Een en ander is te volgen via www.apeldoorn.nl/Ugchelseweg
Later wordt de informatie van en over de aannemer hier ook aan gekoppeld.

Verdere detailinvulling van de planning is aan de aannemer, maar wordt beoordeeld door de directievoerder/toezichthouder van het project bij de gemeente. De aannemer moet voorafgaande aan de werkzaamheden een informatiemoment organiseren waarin hij aangeeft hoe het werk te gaan maken. Het betreft dan de planning, de uitvoering, de bereikbaarheid en de omleidingen.

Geef een reactie

*

10 − 3 =