Inloopavond over hemelwaterafvoer in de Doddendaal

Op dinsdag 15 juli is er in het dorpshuis UB een inloopavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.
De directe omwonenden hebben deze bewonersbrief  ontvangen.

De aanleiding leest u hier:
Om te zorgen dat in gedeelten van de Doddendaal / Kruisvoorde het niveau van het grondwater op gewenst peil blijft staat er een pomp die continue grondwater oppompt en dat loost op de beek Winkewijert. Deze pomp moet binnenkort worden vervangen vanwege einde levensduur.

De gemeente is nu een onderzoek begonnen om een definitieve oplossing te vinden. Deze plannen zijn bijna gereed: er komt een extra rioolpijp door de Doddendaal om het grondwater af te voeren, nu naar de Kayersbeek, die aan de overzijde van de Laan van Westenenk ligt.

Het traject begint bij het gymlokaal bij de Bouwhofschool tot Doddendaal 80 om daar onder het bosje en de straat door, aan de overkant van de Laan van Westenenk te eindigen.

Het gehele wegdek moet opgebroken worden, dat heeft ook consequenties voor de bestaande bomen. De huidige rioolputjes in de straat worden ook op de nieuwe afvoerpijp aangesloten om het regenwater van de weg en trottoir af te voeren. De werkzaamheden moeten in het najaar beginnen om problemen met de bovengenoemde pomp te voorkomen.

 

Geef een reactie

*

4 − 2 =