Subsidie voor boekje over de Hamermolen

In de serie over de Ugchelense Molens is onlangs het 3e boekwerkje verschenen. Auteur Wim Kers heeft deze keer de geschiedenis van de Hamermolen tot leven geroepen in tekst en beeld. Opnieuw een waardevolle bijdrage aan het bewaren van het cultuurhistorisch erfgoed van Ugchelen.

Foto-voor-UB

Eerder verschenen al publicaties over de Winnemolen en de molen Altena. Wellicht dat nog enkele exemplaren van een dezer boekjes bij de Primera te koop zijn. Deze fraai uitgevoerde boekjes konden zonder subsidie natuurlijk moeilijk verschijnen. Het boekje over de Hamermolen mocht rekenen op een zeer forse bijdrage vanuit het Coöperatiefonds Rabobank Ugchelen en Omgeving; een geldbedrag van € 1665,- werd de dorpsraad vrijdag 31 januari symbolisch overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst met ook overige aanvragers.

Overigens hebben ook de eigenaar van de Hamermolen, de Stichting Vrienden van de Hamermolen en de dorpsraad financieel bijgedragen om deze publicatie mogelijk te maken.

Geef een reactie

*

twee × een =