LET OP: Ugchelseweg nu ook 30 km zone!

In januari werd het al aangekondigd, maar inmiddels is het ook zo ver; de Ugchelseweg is (sinds enige tijd) nu ook een 30 km zone!

Het moet je maar net opvallen zijn dat er op een paar plaatsen in het Ugchelse enkele wegmarkeringen van het wegdek verwijderd zijn en dat de bijbehorende verkeersborden in rook lijken te zijn opgegaan. De wegbeheerder heeft, om ons onbekende redenen, nagelaten de weggebruikers hier via de welbekende “verkeerssituatie gewijzigd!”-borden (maar misschien komen die nog?) op te attenderen, maar gelukkig is het nu dus ontdekt.

Kort gezegd is de nieuwe verkeerssituatie als volgt: de Ugchelseweg is nu vanaf het dorpscentrum (dat al een 30 km zone was) tot iets voorbij de Jan van Houtumlaan een 30 km zone, de in dit deel van de Ugchelseweg aansluitende wegen waren al 30 km gebied (óók de Hoenderloseweg!). Vanaf de Jan van Houtumlaan is het resterende deel van de Ugchelseweg en de G.P. Duuringlaan richting Beekbergen (ook ter hoogte van de wegversmalling) een gewone 50 km weg, dit omdat dit deel wordt gezien als een uitvalsweg.

Ugchelseweg_30km

(foto genomen aan het begin van de nieuwe 30 km zone, kort voor de Jan van Houtumlaan, richting het dorpscentrum)

Het spreekt uiteraard voor zich dat het raadzaam is om je aan de maximaal toegestane snelheid van 30 km/uur te houden. Niet alleen met betrekking tot uw portemonnee (een kleine snelheidsovertreding bij 50 km/u is een grote bij 30 km/u en een boete loopt dan al gauw op naar enkele honderden euro’s!), maar met name voor de verkeersveiligheid van ons allen!

Geef een reactie

*

vijf × 4 =