Bomenwandeling naar de Veldekster

P1010349

De commissie Groen van de dorpsraad heeft op 4 juni een bomenwandeling verzorgd voor leerlingen van de basisschool De Touwladder ( de andere basisscholen in Ugchelen volgen dit jaar)

Onder begeleiding van enkele ouders werd met een grote groep van 33  leerlingen naar de Veldekster gelopen . Op deze locatie werd door de dorpsraadleden verteld over boomsoorten , kenmerken van bomen en andere belangwekkende zaken over bomen en boomgroepen. Een vorm van aanschouwelijk onderwijs. Voor de leerlingen was een boekje samengesteld waarin ook vragen waren opgenomen die aan de hand van de ervaringen “in het veld” moesten worden beantwoord. De gecorrigeerde boekjes zijn uiteraard weer aan de Touwladder terug gegeven. Aan de meester de taak er iets van te vinden.

Er wordt terug gekeken op een zeer geslaagde middag; veel enthousiasme bij de deelnemers en het glas limonade na afloop was dan ook verdiend en werd op prijs gesteld.

Voor de Commissie Groen van de dorpsraad was dit een eerste ervaring met het opgezette plan: de schooljeugd van Ugchelen kennis laten maken met het voor Ugchelen zo kenmerkende en waardevolle groen.

De ervaringen van deze middag worden benut om (de opzet van) het programma waar nodig te verbeteren.

Namens de commissie: Marc van Scherpenzeel / Johan Belonje.

 

Bomenwandeling juni 2013  P1010348

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

*

11 + vier =