Bestemming Hoenderloseweg 145

De eigenaar van het terrein voormalig wasserij Altena, “naast” de Hamermolen wil op zijn terrein nog 2 woningen bouwen; o.a. het bedrijfsgebouwtje, met daarop de letters “Altena” zou moeten worden verbouwd en uitgebreid tot een nieuwe woning. Een bestemmings-planwijziging is hiervoor noodzakelijk en de gemeente heeft haar medewerking hieraan verleend.
Ook zou een geluidscherm moet worden aangebracht en wordt de mogelijkheid ontnomen om het wandelpad langs de Koppelsprengen, via de Hamermolen, te verlengen.
De dorpsraad heeft tegen deze voornemens bezwaar gemaakt: er wordt een particulier wel erg veel “geschonken” zonder dat de (Ugchelse) gemeenschap hier iets voor terug krijgt.
De dorpsraad wil de mogelijkheid tot een wandelpad langs de beek gegarandeerd zien, wil dat het beekverloop hersteld wordt met het opnieuw aanleggen – opknappen – van de bijbehorende `kunstwerken` en wil dat het bedrijfsgebouwtje een bestemming krijgt die het mogelijk maakt dat het wasserij- en papierverleden van Ugchelen zichtbaar blijft. Het gebouwtje is nog het enige restant van het eens zo bloeiende wasserijcomplex.
De dorpsraad zoekt nog naar een eigenaar die hieraan invulling wil geven?
Wie helpt?
Inmiddels is het bestemmingsplan in de PMA besproken, de Dorpsraad heeft weer ingesproken. Het is nu wachten op de antwoorden van de gemeente.

Geef een reactie

*

10 − 4 =