Burgerinitiatief in Burgenbuurt: aanschaf zonnecollectoren

De afgelopen weken heeft er in de Ugchelse ‘Burgenbuurt’ een opmerkelijke bouwactiviteit plaatsgevonden; de plaatsing van zonnecollectoren op het dak!

Op initiatief van één van de bewoners zijn er zo veel mogelijk buurtbewoners gemobiliseerd om aan deze energievriendelijke actie deel te nemen. Afgelopen week is de plaatsing van zonnecollectoren op het dak bij de 4e woning gerealiseerd. Niet alleen besparen de deelnemende bewoners aanzienlijk op hun jaarlijkse energiekosten (gemiddelde jaaropbrengst in deze situatie ca. 1900 kWh), het is bovenal een uitermate milieuvriendelijke vorm van energiewinning. Zelfs op een bewolkte dag levert het nog wat op, toch hopen de bewoners op veel zon!

Hoewel de dorpsraad natuurlijk geen vinger in de pap heeft in acties als deze, wél zien wij dit met grote tevredenheid gebeuren; het past immers uitstekend in de groene ambities die Ugchelen nu eenmaal heeft. Wij hopen dan ook dat velen een actie als deze nog zullen volgen. Niet alleen in de ‘Burgenbuurt’, maar door héél Ugchelen!

Geef een reactie

*

2 × twee =