Fietspad langs de Europaweg naar Apeldoorn-Centrum

Vanuit Ugchelen- zuid is het fietspad / parallelweg westelijk van de Europaweg in principe een veilige en snelle verbinding naar het centrum. Tot aan de met verkeerslichten beveiligde kruising bij de Jachtlaan….
Dan moet er volgens de regels 2 keer worden overgestoken om dan tegenover het Holthuis nogmaals de Europaweg over te steken om via het Holthuis richting centrum te fietsen.
Een omslachtige. onlogische en gebruiksonvriendelijke manier.
Daarom heeft de dorpsraad aan de gemeente gevraagd om het betreffende fietspad vanaf de Jachtlaan, langs het Jean Monnetpark, tot aan tenminste het Holthuis als 2-richtingen fietspad te laten gebruiken; dus aanpassen van de verkeerslichten en een onderbroken streep op het fietspad.
Omdat dit pad niet meer tot het werkgebied van Ugchelen hoort is gevraagd of Wijkraad Zuid ons verzoek wil ondersteunen. Zij waren het helemaal met ons eens en nemen het verzoek mee op hun wensenlijstje.

Geef een reactie

*

5 × twee =