Bomenkap in Dennenheuvel en Steinenbosje

De dorpsraad krijgt vragen over de bomenkap. U vindt hopelijk hier uw antwoorden.

De gemeente heeft na tien jaar het bos bij Dennenheuvel en het Steinenbosje (weer) uitgedund.

De douglas overheerste het bos teveel.  Men streeft naar een gevarieerd en daarmee aantrekkelijk bos in de directe omgeving van woongebieden. In de ontstane open plekken dringt zonlicht door waardoor diverse planten en bomen zullen gaan groeien. Het snoeihout blijft liggen en wordt een prima schuilplaats voor de aanwezige vogels, zoogdieren, amfibieën en insecten.

Met de huidige kap hoopt men dat de eindbestemming nu bereikt is, anders zou een laatste opschoonslag over tien tot twintig jaar nog nodig kunnen zijn. Het hout wordt verkocht maar deze opbrengst is van ondergeschikt belang.
De werkzaamheden moeten 15 maart helemaal afgerond zijn.
Als het zware materieel het bos uit is worden de paden weer netjes hersteld.
Op Dennenheuvel wordt ook nog een hekwerk verwijderd dat zijn functie verloren heeft. Werknemers van de nieuwe Centraal Beheer kantoren kunnen dan eenvoudiger het bos inlopen tijdens de lunchpauze. En alle wandelaars krijgen er een stuk bosgebied bij.

Geef een reactie

*

13 + 3 =