SMS-Alert wordt Burgernet

De gemeente Apeldoorn start op 10 januari met Burgernet, een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie. Burgernet is een telefonisch en digitaal netwerk van bewoners en ondernemers. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen.SMS-Alert wordt Burgernet

In Apeldoorn is SMS-Alert met 11.000 deelnemers zeer populair. Het nadeel is dat via SMS-Alert alleen sms-berichten verzonden kunnen worden. Daarom wordt alle deelnemers aan SMS-Alert, maar ook alle andere inwoners van Apeldoorn, gevraagd zich nu aan te melden voor Burgernet. Burgernet is sinds november 2008 succesvol actief in vijftig andere gemeenten in Nederland en heeft in totaal al bijna 100.000 deelnemers. Het doel is om Burgernet in heel Nederland in te voeren.
SMS-Alert is de voorloper van Burgernet en zal dus opgaan in Burgernet. In eerste instantie zal iedereen die zich ooit aanmeldde voor SMS-Alert benaderd worden met de vraag zich nu in te schrijven voor Burgernet. Je wordt dus niet automatisch overgezet, maar moet jezelf registreren.
Dat geldt uiteraard ook als je voor het eerst mee wil doen.
Doe mee met Burgernet!
Als je je via www.burgernet.nl als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet lever je een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van onze eigen wijk en van onze stad. In eerste instantie zul je nog gewoon een SMS-Alert bericht ontvangen, binnen enkele maanden kun je ook Burgernetacties verwachten.
De meldkamer van de politie start een Burgernetactie als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet hierbij altijd sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig.
Telefoon of mail
Deelnemers van Burgernet die in de betreffende wijk wonen, krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, of een SMS of mailtje, met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig. Dit doe je vanuit je eigen woning, op straat of vanaf je werkplek. Als de Burgernetactie ten einde is ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.
Aanmelden en meer informatie
Ben je 16 jaar of ouder dan kun je je aanmelden via burgernet.nl als je een actieve rol wil spelen in de veiligheid van je eigen woon- en leefomgeving. Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie te vinden. Daar kun je ook een filmpje over Burgernet bekijken.

Geef een reactie

*

zeventien − zeven =