Over de Buurtvertegenwoordiger

Een jaar of tien geleden is Ugchelen verdeeld in zeven “buurten”. Iedere “ buurt” heeft toen een buurtvertegenwoordiger gekregen met de volgende taakomschrijving:
De buurtvertegenwoordiger is iemand die actief betrokken is bij zaken die op zakelijk- en praktisch gebied bijdragen aan het streven, zo aangenaam mogelijk te wonen in Ugchelen.
Als u dit leest denkt u wellicht: “dat is nogal wat, ik merk er niet zoveel van……”

Dan komt het volgende: de buurtvertegenwoordiger kent zijn/haar buurt, stelt zich neutraal op en heeft een open oor en oog voor wat er in de buurt gebeurt.
Misschien denkt u …… ”ik kan me hier niet veel bij voorstellen”

De omschrijving gaat verder: de buurtvertegenwoordiger is aanspreekpunt in zijn/haar buurt voor het oplossen en doorgeven van praktische problemen.
De buurtvertegenwoordiger heeft een verwijzende en informerende functie, maakt deel uit van een team en werkt voor en namens de Dorpsraad.
En nu denkt u: “ik zou niet weten wie in mijn buurt hier mee bezig is, je moet daar vast een speciaal type voor zijn”.

Laat ik u gerust stellen ……
•    Buurtvertegenwoordigers zijn inwoners van Ugchelen die gebeurtenissen en ontwikkelingen in het dorp signaleren. Dat kan zijn: illegaal tuinvuil dumpen, een auto die al heel lang geparkeerd staat, burenruzie, parkeerprobleem in een straat, gemeenteplantsoen dat verwaarloosd is, er is behoefte aan een hondenuitlaatplaats, verkeersdrempels, enz.
•    De buurtvertegenwoordiger loopt met de hond door de eigen wijk, of fietst af en toe rond, ontmoet anderen bij school en ziet en hoort van alles.
•    De buurtvertegenwoordiger vergadert eenmaal per 7 weken met de andere buurtvertegenwoordigers.
•    De buurtvertegenwoordiger is zichtbaar bij gelegenheden als: jaarvergadering, zomerfeest, nieuwjaarsreceptie, gezamenlijk overleg met de Dorpsraad enz.
•    De buurtvertegenwoordiger is bij gelegenheden herkenbaar aan de felblauwe bodywarmer en /of bijpassend donkerblauw poloshirt.
•    De buurtvertegenwoordiger is het aanspreekpunt voor de buurt als het gaat om praktische problemen.

We zijn op zoek naar 2 nieuwe buurtvertegenwoordigers voor de volgende buurten:

Casimirlaan, Engelanderholt, Keienbergweg, Otterloseweg, Prinsenberg, van Golsteinlaan en Wezenweg

En vanaf 1 januari komt er een plaatsje vrij in de buurt: Dr. Piekemalaan, Evert Roelofsenlaan, Schoolbeek, Ugchelsegrensweg, een stukje Ugchelseweg en de Zuster Klijnstralaan.

Denkt u ….. hier wil ik meer van weten of …… dit lijkt me leuk!!! Neem dan contact op met Floortje van der Heijden. 5422814 of mail floortje@tresling.nl

Geef een reactie

*

negen + 12 =