Buslijnen 10 en 108 gewijzigd!

De Dorpsraad streeft er naar om , in overleg met gemeente en busmaatschappij Veolia,  Ugchelen optimaal van de bus te laten profiteren.
Maar daarbij moeten meerdere belangen worden afgewogen: de maximale rijtijd van de bus, de inrichting en het profiel van de weg, het gewenste of geldende verkeersgedrag , het aantal woningen rond een halte (het dekkingsgebied), enz.

Met ingang van 13 december wijzigt de dienstregeling voor de buslijnen 10 en 108 in Ugchelen.
Lijn 108, de streekbus van / naar Ede zal niet meer over de Brouwersmolenweg rijden, maar over de Europaweg en Otterloseweg met halteplaatsen Hoog Buurloseweg en Cantharel.
Dit heeft 2 redenen.
In de eerste plaats heeft de in december vorig jaar gewijzigde lijnvoering van bus 10 een groot deel van het dekkingsgebied van lijn 108 over genomen en ten tweede gaf het de gemeente de mogelijkheid om de gewenste herinrichting van de Brouwersmolenweg tot 30-km zone mogelijk te maken. En een bus over een weg met drempels en / of plateaus is niet gewenst.
Een keuze die door de Dorpsraad werd ondersteund.
Voor lijn 10 wordt de dienstregeling aangepast.
De “resttijd” zal niet meer bij de halte begraafplaats Heidehof worden afgewacht, maar aan het eind van de route, bij het station.
Reizigers hebben nu aldaar meer tijd om over te stappen op de trein. Dit lijkt de Dorpsraad een logische keuze.
De Dorpsraad gaat er vanuit, dat de gewijzigde vertrektijden, dus enige minuten eerder, bij de betreffende haltes zullen worden aangegeven.
Het betreft de haltes: de Cloese / Doornenburg, de Kei / garage Pieters, Ugchelsegrensweg / cafetaria ’t Bikkertje en Derk Kamphuisweg / bloemisterij Scherling.

De nieuwe dienstregeling zal vanaf 13 december in boekvorm verkrijgbaar zijn  op het kaartverkooppunt van het busstation in Apeldoorn.

Tegelijk heeft de Dorpsraad geconstateerd dat als lijn 10 “omgekeerd” zou kunnen rijden, dus Ugchelseweg- Hoenderloseweg- Keienbergweg- Heidehof- GP Duuringlaan- Boogaardslaan- Molecatenlaan- Ugchelseweg,  dat dan een aantal praktische problemen kunnen worden opgelost.
De gemeente ondersteunt dat idee.
Maar dat vraagt wel verplaatsing van de halteplaatsen en dat heeft consequenties voor bewoners aldaar. De Dorpsraad wil dit uiteraard in goed overleg met betrokkenen bespreken en het draagvlak peilen.
Pas dan zal een definitief voorstel worden gemaakt. En dit kon echt niet voor december 2009 geregeld worden.
Het komende half jaar gaan we hiermee aan de slag. Kortom, u hoort nog van ons!

Geef een reactie

*

drie × 4 =