Status Dennenheuvel blijft ongewijzigd

De Provincie Gelderland heeft in 2008 aangegeven dat er een streekplanherziening kwam van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). De gemeente Apeldoorn heeft deze planwijziging aangegrepen om de provincie voor te stellen om het gebied Dennenheuvel uit de EHS te halen. Dit natuurgebied, tussen A1 en de bebouwing van Ugchelen (en in Apeldoorn Zuid – tot de Arnhemseweg en eindigend bij de sprengenkoppen achter de politie academie), was volgens de gemeente “normaal bosgebied”, dat ook onder de normale bestemmingsplannen zou kunnen vallen. Volgens de gemeente was de A1 een veel natuurlijker grens voor de EHS. De dorpsraad heeft de provincie daarop laten weten dat zij het niet eens is met de visie van de gemeente en dat het natuurgebied Dennenheuvel wel degelijk onder de EHS zou moeten blijven vallen. De EHS geeft o.i. een veel betere bescherming voor dit natuurgebied dan een normaal bestemmingsplan. De provincie heeft ons nu laten weten dat zij de aanvraag van de gemeente heeft afgewezen en dat de EHS grens voor Dennenheuvel ongewijzigd is gebleven. Het directe gevolg is geweest dat de uitrit van de politie academie naar de Egerlaan niet kan doorgaan vanwege de EHS status van dat gebied. De dorpsraad is tevreden over dit resultaat en hoopt dat de inwoners van Ugchelen nog vele jaren van de natuur in Dennenheuvel zullen kunnen genieten.

Geef een reactie

*

12 − elf =