De oude Heemtuin

Het stuk openbaar groen naast de school de Steenbeek tot aan de Ugchelse beek is jaren geleden een heemtuin geweest. Vandaar dat het nog vaak wordt aangeduid met “de heemtuin”. Het ligt verstopt achter het hek tegenover de ijssalon en het garagebedrijf. De oorspronkelijke planten zijn gaan woekeren of zijn overwoekerd door andere planten. Het stukje groen is nu rommelig en ontoegankelijk. Jammer want het is een prachtig plekje zo vlak naast de beek. De dorpsraad heeft het besproken met afdeling Groen van de gemeente en met de school de Steenbeek. Er wordt nu gekeken naar mogelijkheden wat er met dit stukje zou kunnen. Een soort parkje met een bankje, een avontuurlijke speelplek bij het water? Er zijn al ideeën geopperd., maar voordat er iets kan gebeuren, zal er eerst een budget moeten zijn waar het uit betaald kan worden. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we het u weten.

Beektuin 2007

Geef een reactie

*

18 + 10 =