Nieuwjaarstoespraak Wim de Haas

Voorzitter Wim de Haas sprak de volgende woorden uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2009:

 
De voorbije feestdagen waren weer een genoegen voor ons allemaal. De vrieskou maakte het binnen nog behaaglijker dan normaal al het geval was. Een knetterend openhaardvuur, bakje koffie, oliebollen, wijntje, lekker etentje met familie en daarna een spelletje doen met kinderen of kleinkinderen. Waar maak je nou nog druk om?
Wij speelden dit jaar Monopoly en ik was helemaal gefocust om “ons dorp” binnen te halen. Ja, Ugchelen ons dorp. Met een toekomstige Brink en de mooie Ugchelseweg. Het spel biedt zoveel mogelijkheden. Een stapel “kanskaarten” en “algemeen fonds” en station West en Elektriciteit en Waterleiding.
Toen wij allen in april voor een volksraadpleging werden uitgenodigd om in de Bronkerk te komen, stroomde die helemaal vol. Pleitbezorgers als Wim Kers en Mike Heemsbergen wisten de aanwezigen enthousiast te maken om hun stem uit te brengen op hun onderwerpen t.w. educatiecentrum voor beken en sprengen en realisatie 2de fase winkelcentrum. Ook met een nieuw dorpshuis dachten wij hoog te scoren. Alles werd vertaald in de Toekomstagenda en later vastgesteld in het Stadsdeelplan.
Toen het spel gespeeld werd en er moesten kaarten getrokken worden, stond er op de eerste kaart van het “algemeen fonds”, kredietcrisis en de volgende gaf aan dat de bank failliet was en weer de volgende dat er recessie op komst was.
Een hypotheek was er voor ons dorp niet meer te krijgen, laat staan hotels, winkels en huizen bouwen.
Dan maar de kans kaarten getrokken. Ga direct naar het Gelreziekenhuis, ga niet langs Back in Town en je kunt er niet gratis parkeren. Voor het dorpshuis moet je één beurt overslaan. In plaats van een station West kunt U nu uitstappen bij de halte bij Heidehof.
Woningen aan Keienberg en Casimirlaan worden door de Goede Woning van de hand gedaan omdat ze niet over gelden beschikken om ze op te knappen.
In het spel is ons veel beloofd. Zo zouden de fysieke maatregelen voor invoering 30 km. gebied afgelopen jaar worden aangebracht. De hekken tegenover het Bikkertje zouden plat, maar procedures houden dat wat langer op. Achterpad verlichting hier aan de Bogaardslaan / J.v.Houtumlaan is na meer dan een jaar lang bellen en zeuren nog steeds niet aangebracht. Maar wij houden vol, ten gunste van hr.v.Driel, die als particulier het pad al sinds jaar en dag verlicht.
Och Monopoly is maar een spelletje zult U zeggen, maar het is wel frappant dat het zo realistisch is en ook nog zo toepasselijk is op Ugchelen.
Wij willen best één beurt overslaan, maar daarna gaat het weer los en houdt niemand ons meer tegen. Een bewogen jaar ligt achter ons.
En wat zal 2009 ons brengen ? In ieder geval doorgaan met de projecten die tot op heden nog geen resultaat hebben opgeleverd. Wij zullen blijven aandringen om de 2de fase van het winkelcentrum ter hand te nemen. Het bosje van Norel moet toegankelijk worden voor het publiek.
Er komen structureel extra gelden beschikbaar voor onderhoud in de openbare ruimte. Asfaltwegen, bestratingen en ook plantsoenen krijgen de komende jaren extra aandacht. Om Ugchelen mee te laten delen, zijn wij voornemens in het voorjaar inspecties te houden, samen met onze buurtvertegenwoordigers, om te aanschouwen en te registreren waar nog knelpunten liggen op dit gebied. Ook buurtbewoners nodigen wij bij deze uit om hun zegje te doen. Heel Ugchelen kunnen wij niet in één jaar behappen, maar wij zullen alle 7 buurten bezoeken en daarin enkele straten beschouwen.
Binnen het bestuur van de dorpsraad ontstaan begin dit jaar enkele vacatures, vanwege aftredende leden die niet herkiesbaar zijn.
Wanneer Ugchelen je lief is en je denkt dat je wat kunt betekenen voor de gemeenschap, schroom dan niet en meldt je aan. Een telefoontje is voldoende om meer te weten te komen wat de functie inhoud. En wij brengen U graag een bezoekje.
Bedankt voor Uw aandacht.

Geef een reactie

*

14 − elf =