Dorpsraad 30 jaar

De receptie in verband met 30 jaar dorpsraad Ugchelen op donderdag 31 augustus was gezellig en ongedwongen. Veel inwoners van Ugchelen wisten de weg naar UB te vinden om het bestuur de hand te drukken. Vaak kwamen ze namens een van de vele verenigingen of instellingen die Ugchelen rijk is. Dat is een goed teken; Ugchelen en haar dorpsraad leeft!

 

De brandweer was ook present
De brandweer was ook present

Voorzitter Wim de Haas haalde in zijn toespraak de oprichting in 1976 aan. Ugchelen kon toen op dertig kandidaten stemmen en er werden veel stemmen uitgebracht. De eerste dorpsraad bestond uit 12 personen. Naast de vereniging Ugchelens Belang (UB) kwam er nu een Dorpsraad die de belangen van de Ugchelse bevolking behartigden. Tegenwoordig is de Dorpsraad het contactorgaan van en naar de overheid voor de inwoners. UB organiseert evenementen en culturele bijeenkomsten in Ugchelen.
Wat ging er goed? Bij het Gelre ziekenhuis kwamen 450 parkeerplaatsen méér en er kwam geluidsarm asfalt op de A. Schweitzerlaan. Speelveldjes met nieuwe speeltoestellen werden aangelegd. Drempels en plateau’s vergroten de verkeersveiligheid. Het plantsoen om de Kei is weer netjes aangeplant.De dorpsraad stond aan de wieg van de Ugchelse Wegwijzer, de Ugchelse vlag en de Dorpsprijs.
Maar er zijn ook tegenvallers. Bus 10 rijdt nog niet naar Heidehof, de parkeertarieven van het Gelreziekenhuis zijn niet verlaagd en het multifunctionele centrum wil nog maar niet van de grond komen.

foto 3In zijn toespraak prees Theo van Luijk, hoofd Wijkzaken bij de Gemeente, de dorpsraad voor haar doorzettingsvermogen. “Het geluid van de straat laten doorklinken in het stadhuis” is volgens hem de belangrijkste taak van een dorpsraad.
foto 4Wim Schut, belichte als voorzitter van Ugchelens Belang de goede samenwerking met de huidige dorpsraad. Hij hoopt dat deze samenwerking kan leiden tot het nieuwe multifunctioneel centrum waar in 2012 UB haar 100 jarig jubileum kan vieren.

Geef een reactie

*

twintig + dertien =