Jongerenbus in Ugchelen 22 febr. 2002

Vrijdagavond 22 februari was de jongerenbus in Ugchelen.

In diverse wijken van Apeldoorn verschijnt vanaf februari de jongerenbus. Deze bus, verbouwd tot een flexibele eigentijdse ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 12 jaar, heeft een hoog voorzieningsniveau en kan ingezet worden als mobiele sportvoorziening, rijdend informatiepunt, video-montagestudio en voorlichtingsbureau. Aanwezig zijn computerfaciliteiten, met de mogelijkheid via satelliet supersnel te internetten en audio en video-apparatuur met de mogelijkheid videofilms te monteren. Ook kunnen dvd’s worden bekeken. Uiteraard is er ook een koffie- en drankenautomaat aanwezig voor de inwendige mens. De bus heeft 17 zitplaatsen en met 15 tot 20 personen is het gezellig druk. Bij goed weer bestaat de mogelijkheid de ruimte te vergroten door een luifel aan de bus te monteren.De presentatie van de jongerenbus vond plaats op 23 januari, tijdens het door de gemeente Apeldoorn in samenwerking met de politie en Wisselwerk georganiseerde jongerencongres ‘netwerken in Apeldoornse buurten’.

Een projectgroep begeleidt de ontwikkeling en gestreefd wordt naar een inzet van 26 uur per week met een uitbouw binnen twee jaar naar 70 uur per week. In andere plaatsen is het project zeer succesvol, want er worden vele activiteiten vanuit de bus gerealiseerd.

De jongerenbus heeft een beheerder/chauffeur. Jongerenwerkers, buurtsportwerkers en voorlichters zijn er om contacten te leggen, voorlichting te geven, sportactiviteiten en voorzieningen te realiseren. Daar waar de jongeren zijn, zal de bus een halteplaats kiezen, maar ook bij evenementen kan de bus een belangrijke rol vervullen.

De foto’s geven een indruk van deze succesvolle avond.

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5

Geef een reactie

*

16 − negen =