Stadsdeelplan Apeldoorn Zuidwest 2014 – 2015 gereed

Als uitwerking van de Toekomstagenda Apeldoorn Zuidwest is nu het Stadsdeelplan 2014-2015 gereed gekomen. Er is over de Toekomstagenda Zuidwest 2014 2017 al eerder uitvoerig geschreven.

Het Stadsdeelplan, een soort werkplanen afsprakenlijst- op basis waarvan gemeente, instellingen, woningbouwcorporaties en dorpsraad gezamenlijk aan de slag gaan.Voor Ugchelen allemaal niet zo spannend omdat wij hier met z’n allen de zaak aardig voor elkaar hebben.

De problemen in Apeldoorn Zuid zijn een stuk complexer, laten we eerlijk zijn. De belangrijkste actiepunten voor de dorpsraad die aan bod zullen komen zijn:

– onderzoeken of er in de kelder van verenigingsgebouw Ugchelens Belang een jongerencentrum gerealiseerd kan worden. De jongerenbus is toch geen echte oplossing voor deze doelgroep in Ugchelen.

– samen met de woningbouwcorporaties en gemeente in gesprek om de mogelijkheden voor seniorenhuisvesting te doen vergroten.

– samen met zorginstellingen in gesprek om de bouw van specifieke zorgwoningen in Ugchelen mogelijk te maken

– te zorgen dat de openbare ruimte op orde blijft: onderhoud van groen, verharding en een goede staat van onze beken en sprengen

– behoud van het goede voorzieningenniveau in Ugchelen en zorgen dat die ook voor oudere inwoners bereikbaar en toegankelijk zijn.

Op de jaarvergadering van 8 april kunnen we er uitgebreid op terug komen.

Download hier: Stadsdeelplan Apeldoorn Zuidwest 2014-2015

Geef een reactie

*

14 − 3 =