Hartveilig Wonen Ugchelen stappen vooruit!

Voor het Hartveilig Wonen Ugchelen zijn in de vakantieperiode grote stappen gezet.
In de eerste plaats heeft C1000 van André van den Heuvel zijn AED buiten gehangen. De verwarmde en eveneens beveiligde kast hangt aan de voorgevel en is aangemeld voor het AED-Alert systeem, de basis van het Hartveilig Wonen project.
Een aantal personeelsleden heeft een opleiding reanimatie en AED gebruik gehad, zodat tijdens de openingsuren direct in actie kan worden gekomen mocht er in de winkel iets gebeuren. Door de aanmelding bij AED-Alert krijgen de bij AED-Alert aangemelde vrijwilligers ook een SMS bericht om deze AED op te halen bij een calamiteit (zowel overdag als ’s nachts). Dit geldt voor oproepen via 112 voor mensen die in een straal van 1000 meter rondom de C1000 wonen. Een geweldig initiatief van een Ugchelse ondernemer waar de inwoners van Ugchelen baat bij hebben. We hopen dat andere ondernemers of eigenaren van vastgoed dit initiatief zullen volgen.
De tweede hoogtepunt is de aanschaf van een AED met buitenkast voor het dorpshuis Ugchelens Belang. In de eerste plaats voor de gebruikers van het dorpshuis, maar ook deze AED zal later dit jaar worden aangemeld voor het AED-Alert systeem. Eerst wordt nog een opleiding reanimatie met gebruik AED gegeven in UB. De vereniging Ugchelens Belang gaat alle gebruikers (verenigingen/clubs) van het dorpshuis per brief benaderen om cursisten te werven. De cursus wordt begin oktober gegeven. Heeft u interesse voor deze cursus? Laat het ons weten, mocht er plaats over zijn, dan kunt u, tegen betaling van de cursuskosten (geschat 35 euro) meedoen.
Er hebben zich vijftien personen aangemeld bij AED-Alert voor Ugchelen, dit zijn mensen die kunnen reanimeren of die kunnen reanimeren en een AED gebruiken. Sommigen hebben zich aangemeld omdat ze hier werken en tijdens hun werk zich voor Ugchelen willen inzetten. Meer weten of heeft u al voldoende opleiding? Kijk op/meldt u aan op www.AEDalert.nl of www.hartveiligwonen.nl
Namens Werkgroep Hartveilig Wonen Ugchelen,
Wilma Pothoven tel. 5337700 / e-mail: dorpsraadugchelen@hetnet.nl

Geef een reactie

*

zes + een =