Hartveilig Wonen in Ugchelen

Enige tijd geleden heeft de dorpsraad in deze rubriek gevraagd naar AED apparaten in Ugchelen. Daar zijn diverse reacties op gekomen. Er blijkt o.a. uit dat er voldoende AED’s in Ugchelen zijn om mee te kunnen doen met het Hartveilig Wonen project.
Maar daar zijn nog wel twee voorwaarden aan verbonden:

–    Het AED apparaat moet buiten hangen in plaats van in een gebouw. Dit is een kwestie van goed overleg en geld voor een buitenkast, daar heeft DR wel vertrouwen in dat dit gaat lukken.
–    Er moeten voldoende vrijwilligers zijn
In een straal van 1000 mtr rondom een AED zouden 10 vrijwilligers moeten wonen of werken die een opleiding hebben gehad om een AED te kunnen bedienen. Op dit moment van schrijven zijn er maar 3 mensen uit Ugchelen die zich daarvoor via www.aedalert.nl beschikbaar hebben gesteld. Daar kan de dorpsraad minder aan veranderen.

In de komende dorpsraad vergadering wordt Hartveilig Wonen in Ugchelen besproken. Een voorstel zal zijn het beleggen van een voorlichtingsbijeenkomst voor die mensen die nu nog aarzelen om zich als vrijwilliger aan te melden. Bij de aanwezige AED apparaten zijn nu ook mensen die er mee om kunnen gaan, maar die melden zich blijkbaar niet aan. We willen graag weten waarom men zich niet meldt voor dit project.
In de volgende Bon komen we hierop terug. Hebt u op dit gebied suggesties voor de dorpsraad? Laat het ons weten.
Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Kijk op www.aedalert.nl.

Geef een reactie

*

12 − drie =