Hoe Hartveilig wordt Ugchelen?

Bij een hartstilstand telt elke minuut. Met een AED (defibrillator) en iemand in de buurt die daarmee kan werken kunnen levens worden gered. Dat is het idee achter het Project Hartveilig Wonen.
De dorpsraad is gevraagd om mee te denken/werken om dit ook in Ugchelen te realiseren.

Het werkt heel simpel: bij een melding naar het alarmnummer 112 met een hartstilstand, wordt vanuit de meldkamer gekeken welke AED het dichts in de buurt staat. De dichtstbijzijnde vrijwilligers die met het apparaat kunnen werken krijgen via een SMS bericht de plaats van het ongeval gemeld en kunnen direct aan de slag. De ambulance wordt eveneens aangestuurd en kan het daarna overnemen. Maar omdat de eerste zes minuten van het allergrootste belang zijn, hoopt men door dit project levens te redden.

De dorpsraad vindt dit een prima project om zich voor in te zetten. De eerste vraag die we graag beantwoord willen zien is: waar in Ugchelen zijn er nu al AED apparaten?
Het werkgebied is globaal Arnhemseweg – A1 – spoorlijn – ring/rondweg – Arnhemseweg.
Daarnaast het bewoonde gebied over de A1 bij Keienbergweg /Hoenderloseweg / Van Golsteinlaan.
We weten dat bij de  C1000 van den Heuvel en bij VV Albatross een defibrillator aanwezig is, maar zijn er nog meer bedrijven, instellingen, hotels, dienstverleners of particulieren die over een AED beschikken?
Laat het ons even via tel 5 33 77 00 of via dorpsraadugchelen@hetnet.nl

Weet u hoe u met een AED moet omgaan (via EHBO of Rode Kruis bijv.) en /of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger om een AED te bedienen ? Ga dan naar www.aedalert.nl.

Geef een reactie

*

vijftien − vier =