Noaberschap in de supermarkt …

Noaberschap in de supermarkt 1okt2016 (3) 770X400

De zomer is bijna weer voorbij, de herfst en de winter naderen.

Het leek ons een mooi tijdstip om het project Noaberschap van de Dorpsraad Ugchelen nog eens onder de aandacht te brengen.

In 2015 is bij elk huisadres een flyer bezorgd met informatie over het omzien naar elkaar in ons dorp. Daar zijn veel reacties op gekomen. Een groot aantal vrijwilligers is al ingezet om anderen met een hulpvraag van dienst te kunnen zijn.

De hulpvragen zijn divers en gaan van boodschappen doen, gezellig even koffiedrinken tot af en toe even helpen om de tuin op orde te krijgen.

Mensen vinden het vaak moeilijk een hulpvraag te stellen, maar als ze eenmaal geholpen worden, zijn ze blij dat ze die stap genomen hebben.

Wellicht zijn de laatste tijd uw omstandigheden wat gewijzigd en zou u best wat hulp kunnen gebruiken of heeft u tijd over en wilt u iets betekenen voor een ander.

Een aantal vrijwilligers met hulpervaring staat zaterdag 17 september bij de DEKAmarkt en zaterdag 1 oktober bij Albert Heijn.

Noaberschap in de supermarkt - 1                 Noaberschap in de supermarkt - 2

Van 10.00 tot 14.00 uur kan door middel van een korte film een aantal voorbeelden van Noaberschap bekeken worden. De vrijwilligers gaan dan evt. met u in gesprek over de mogelijkheden van hulpaanbod en hulpvraag.

Ook willen wij de bewoners oproepen eens rond te kijken in hun woonomgeving. Wellicht zijn er mensen in uw buurt die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Een klein gebaar kan voor een ander heel veel betekenen.

Graag ontmoeten we u in de supermarkt. Uiteraard mag u ook bellen en maken we een afspraak: Wineke Blom 06 41816541

 

Bent u al lid van de Dorpsraad Ugchelen? Dat kan GRATIS. Hoe meer leden,  hoe meer zeggingskracht bij de gemeente. Aanmelden kan met het formulier op onze website dat u vindt onder https://dorpsraadugchelen.nl/aanmelden/