Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tekort aan basisschoolplekken

23 januari 2020 @ 19:00 - 21:30

collage-scholen-770x400

Komen er genoeg schoolplekken voor de kinderen in ons dorp? Dat is de vraag die menig (jonge) ouder in Ugchelen stelt.

Het probleem dat er voor kinderen niet genoeg  plek is op onze basisscholen speelt al langer. Er zijn het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met de betreffende wethouder en schoolbesturen. Helaas tot nu toe zonder concreet resultaat. Er wordt veel begrip getoond voor het probleem, maar dat lost nog niets op.

Als je in Ugchelen op korte afstand van een basisschool woont en je moet vervolgens je kind naar een school sturen in een andere wijk of een ander  dorp is dat buitengewoon frustrerend om tal van redenen. Als Dorpsraad Ugchelen valt deze situatie niet uit te leggen aan ouders. De Dorpsraad heeft daarom de besturen van het PCBO (Christelijk onderwijs) en de Veluwse Onderwijsgroep (Katholiek onderwijs) uitgenodigd uitleg te geven over de stand van zaken.

Is het bijvoorbeeld mogelijk postcodebeleid in te voeren? Het blijkt immers dat  een vrij groot aantal leerlingen van buiten Ugchelen naar onze scholen gaat. Zijn er mogelijkheden  om meer capaciteit te creëren? Deze vragen zullen deze avond aan de orde komen.

De Dorpsraad hoopt van harte dat u van deze gelegenheid gebruik maakt wanneer u met deze problematiek nu of in de toekomst van doen heeft. U bent van harte welkom vanaf 19.00uur.

Namens de Dorpsraad Ugchelen

Wineke Blom

Gegevens

Datum:
23 januari 2020
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://dorpsraadugchelen.nl/?p=4319&preview=true&_thumbnail_id=3993

Organisator

Dorpsraad Ugchelen
Telefoon
055-5412946
E-mail
info@dorpsraadugchelen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Dorpshuis Ugchelens Belang
Bogaardslaan 81
Ugchelen, 7339 AN Nederland
+ Google Maps