Dorpsprijs 2007 voor echtpaar Van den Berg

Berg 2007 770x400
Ans en Riem van den BergTijdens de nieuwsjaarsreceptie op 5 januari is door Wim de Haas de dorpsprijs 2007 uitgereikt aan Ans en Riem van den Berg.
Hij sprak daarbij de volgende woorden:
“In ons Ugchelen zijn vele honderden vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor het welzijn van anderen. Maar ook meestal belangeloos voor de verenigingen, de evenementen, de parochie, de gemeente en de buurt.
Zonder hun inzet zou Ugchelen er heel anders uitzien. Niet zo bruisend als nu.
Er gebeurt wat in Ugchelen en dat is wijd en zijd bekent. Velen zijn jaloers om hetgeen hier tot stand wordt gebracht.
Wij als dorpsraad, prijzen ons gelukkig dat wij opnieuw in staat zijn de dorpsprijs uit te reiken. De commissie heeft weer een groot aantal aanmeldingen gehad van personen en verenigingen die zijn voorgedragen. Het betekent ook dat het een geweldige eer mag zijn om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.
De commissie was uiteindelijk unaniem in zijn oordeel en heeft de dorpsraad als zodanig geadviseerd.
Het juryrapport luidt als volgt:
“Ruim 35 jaar geleden was zij één van de initiatiefnemers van de Ugchelse Waterloopleinmarkt. Samen met haar man is het echtpaar de drijvende kracht achter dit evenement, dat Ugchelen bekend heeft gemaakt tot ver over de gemeentegrenzen. Zij mogen worden beschouwd als initiërende vormgevers en beleidsbepalers van de markt.
Al die jaren hebben zij wekelijks hun bijdrage geleverd tot het grote succes van dit evenement.”
De Ugchelse Dorpsprijs 2007 is voor: Het echtpaar Ans en Riem van den Berg”

Geef een reactie

*

3 + elf =