Mijn bijzondere boom

Wie vanaf de Ugchelseweg de Dokter Piekemalaan inkijkt, ziet achter de woningen grote bomen. Deze bomen vormen een wildwal. Ugchelseweg 92 heet(te) ook “De Wildwal”.

De achtertuinen liepen tot aan die wildwal. De wal liep van de Ugchelsegrensweg tot aan Ugchelseweg 94 en bestond vooral uit eiken. De diepe achtertuinen van vroeger zijn nu tuinen aan de Dokter Piekemalaan. Achter nr 40 daarvan staat nu nog de eind-eik uit die wal. Daar hield als kind, geboren in Ugchelseweg 94, mijn speelwereld op; bij het “boshek” zoals dat door mijn ouders werd genoemd. Het bos was een boomgaard, gerooid in de tweede wereldoorlog. Daarna was er korte tijd een kampeerterrein en toen kwamen de voetbalvelden van Albatross.

Die eik is mijn bijzondere boom. We hebben er in geklommen (met een ladder), een boomhut in gebouwd, enz. Onder die eik, een paar meter er van af richting de Schoolbeek stond een waterpomp. Die pomp was ons zomers vermaak en mening “dammetje” heeft de watermassa niet overleefd.

Wat zou het leuk zijn als op dit plekje weer een pomp zou komen, met een zandbak erbij.
Zand en water, wat wil je als kind nog meer ….

Anjo Pothoven

Heeft u ook een verhaal over een boom, die speciaal is voor U?
Laat het weten: wilma.pothoven@gmail.com / tel 5337700

 

Zr.Klijnstraln